İzmir’in Yetiştirdiği Duayen Hukukçu, Av. Önder Limoncuoğlu son yolculuğuna çıktı.
İzmir’ in Yetiştirdiği Duayen Hukukçu, Önder Limoncuoğlu 29 Ocak 2022 tarihinde İzmir’de 84 yaşındayken vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip İzmir Küçükyalı Hamidiye Camiinden kaldırılacak.
Önder Limoncuoğlu; İyi bir hukuk insanı, mütevazı, dost canlısı, yardım sever, ülke meselelerine kafa yoran, felsefi konularda derin bilgi ve birikime sahip bir insandı. Kendisiyle çok sık yüz yüze görüşmesek sık sık telefonla görüşür ve bilgi alışverişinde bulunurduk.
Son iki yıldır eşi Filiz Hanımın rahatsızlığı nedeniyle İzmir’e bağlandı ve kendisini eşinin bakımına adadı… Konuşmalarında sık sık eşinden bahseder ve onun bir çocuk gibi bakıma ihtiyacı olduğunu söylerdi.
Önder Limoncuoğlu dost bir insan olmanın yanı sıra, usta bir yazardı. Yazığı her yazıda Türkçe’ yi müthiş güzel ve anlamlı kullanan usta bir şairdi adeta. Artık onun yazdıkları, tarihe düştüğü notlar, insan sevgisi, yurt sevgisi ve insanlığa yaptığı hizmetler ile anılacak o…
Önder Ağabey rahat uyu. Mekânın cennet olsun. Genel yayın yönetmenliğini yaptığım web sitesine, Onun yazıları konur konmaz en çok okunan yazılar arasında yerini almıştı. Önder Üstad, 22 Aralık 2020 tarihinde yazdığı ilk yazısı “Amentü” idi. Son yazısı da, 9 Eylül 2021 tarihinde yazdığı “Lozan Öncesi Osmanlı İzmir’ine bakış…” idi… Onun tüm yazılarını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.. Siz de yazılarını okuyup paylaşarak onun yaşamını devam ettirebilirsiniz.. Huzurunda selam, sevgi ve saygılarımla eğiliyorum…
Önder Limoncuoğlu’ nun bir köşe yazarı olarak tüm yazıları
www.healthworldnews.net/author/av-onder-limoncuoglu
Bekir Metin, Ankara, 29 Ocak 2022
Önder Limoncuoğlu’nun Özgeçmişi
Önder Limoncuoğlu, 4 Mart 1938 tarihinde İzmir’de doğdu. İlköğrenimini Karantina İnönü İlkokulu’nda, Orta öğrenimini Saint Joseph Fransız Koleji’nde, Lise öğrenimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yaptı.
1969 yılından bu güne İzmir Barosuna kayıtlı Avukat olarak iş hayatını sürdürmektedir.
Eşi Filiz ile Fakültede okurken 30 Nisan 1965 de tanışmıştır. 27 Ekim 1969 tarihinden beri evli olup, Sabit ve Alp adında 2 erkek evladı vardır. Onlar da hukukçudur Sabit avukatlık, Alp ise Hukuk Fakültesinde öğretim görevlisidir. İki oğul sayesinde eşleri Banu ve Gülşah kızları kazanmışlardır. Sabit’den iki, Alp’ten bir torunu vardır
Değişik insanları tanımak, yolculuk etmek ve yazmak hobileri arasındadır. Dünyanın çok yöresini gezmiştir. Diyebiliriz ki; 11 saat doğuya ve 11 saat de Batıya doğru her ülkeyi görmüştür.
Basılı 11 kitabı vardır. “Bir Küçük Tarih”, ”Ah Şu Avukatlar”, “Felsefe Bahçesinde Gezintiler”, “Öyle Bir Kitap İşte”, “Bu da benim Öyküm”, “Hasan Tahsin”, “Temel’den”, “Erkekten Cadı”, “Siz Hiç Duydunuz mu”, “Ben İnsana İnanıyorum”, “Temel’siz”, “Portreler”.